Allt du behöver veta om mina favoritböcker

Jag älskar att läsa och får många frågor om böcker som jag gillar. Nina Wähä är en av mina svenska favoritförfattare. I hennes roman ”Testamentet” om en fattig finsk familj ställer hon frågan om du är ansvarig för din familjs synder. En roman om en familj som aldrig kommit överens, en härlig blandning av humor och vemod som jag gillar. Jag fascineras över hur många olika viljor som kan rymmas inom ett ganska avgränsat och litet område.

”Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiri är en vackert skriven bok om kärlek, vänskap och våld. Det bakom liggandet temat handlar om att fly från sig själv. Jag fascineras över att läsa om hur vår hypersnabba tid influerar våra liv och priset vi får betala. Sara Stridsberg bok ”Kärlekens Antarktis” är ett utmärkt exempel på hennes fina sätt att skriva. Hon utvecklar och tänjer på vårt svensk språk. Boken handlar om utsattheten, ensamhet och moderskärlek.

Allt du behöver veta om mina favoritböcker

Mina favoriter

Maja Lundes bok ”Blå” är en mycket tänkvärd bok om framtiden. En skakande dystopi om en framtid som inte ligger alltför långt borta. Även om det är en ny bok så känns den redan som en klassiker. Temat är kontroversiellt, klimatförändringar. Historien utspelas i olika tidsplan, vilket gör att det är spännande att läsa boken. Maja Lunde är en underbar berättare, vilket krävs för att skriva riktigt skrämmande men samtidigt trovärdig dystopisk litteratur.

Jag har läst alla Margret Atwoods böcker och det är svårt att välja en favorit. Jag såg med spänning fram emot hennes senaste bok ”Gileads döttrar” och visst är den mycket läsvärd men min favorit är ändå klassikern ”Tjänarinnans berättelse”. Trots att jag har läst den flera gånger är svårt att lägga ifrån sig. Temat i hennes klassiska dystopi känns lika aktuellt idag och det är ett kännetecken på en riktigt klassiker.

”Maskiner som jag” av Ian Mcewan är min favoritbok. Jag rekommenderar alla hans böcker som alltid får dig att fundera och reflektera över vad det innebär att vara människa. I ”Maskiner som jag” möter vi Miranda och Charlie som är grannar och ett par. En dag köper Charlie en robot, Adam, som kastar in dem i ett drama med stora konsekvenser. Vad som kan hända om vi uppfinner saker vi inte kan kontrollera är ett tänkvärt tema.