De bästa platserna att besöka i Stockholm

Stockholm är en mycket vacker stad och det finns många platser och attraktioner att se. Men var ska man börja? Oavsett om du vill festa loss eller bara ta det lugnt så kan tipsen jag delar med mig av nedan hjälpa dig att få ut det mesta av din vistelse, vare sig du bor här eller bara är på besök i Stockholm. Eftersom vädret är föränderligt i vår kära huvudstad inkluderar jag både inomhus- och utomhusaktiviteter.

De bästa platserna att besöka i Stockholm

Först ut har vi vackra Djurgården och dess fantastiska atmosfär. Du kan med fördel påbörja ditt besök med en tur på Djurgårdsfärjan, som ger dig vackre vyer över Slussen och till slut Allmänna Gränd. Väl på Djurgården finns det massor att göra, inklusive att sitta på några av de mysiga kaféerna eller kanske ta en tur i Gröna Lunds berg-och-dalbanorna. Vid regn är Abbamuseet ett roligt sätt att spendera tiden och lära sig mer om denna grupp.

Fest, historia och kungligheter under ditt besök i Stockholm

Om det är partaj och hålligång du är ute efter kan du med fördel sätta siktet på klassiska Stureplan och dess många barer och nattklubbar. Här hittar du anrika inrättningar som Riche och Berns, men även ungdomliga nytillskott som Tjalans och Hell’s Kitchen. För en mer intim upplevelse kan du ta dig till Nosh & Chow på Norrlandsgatan, eller varför inte orientaliska Kasai på Linnégatan? Det finns något för alla i Stockholms nattliv.

De bästa platserna att besöka i Stockholm

Stockholms slott är en magnifik syn och tillika en stor del av den svenska historian. Här kan du se på när högvakten har avlösning – en ceremoni med anor ända tillbaka till Gustav Vasa, som grundade högvakten på 1500-talet. När du ändå är där kan du passa på att titta in i Livrustkammaren, som ligger under själva slottet. Här visar man upp fantastiska reliker, inklusive uniformen som Karl XIII bar och prinsessan Sofia Magdalenas bröllopsklänning.

Om vi spinner vidare på det historiska temat så är Gamla stan ytterligare en plats du måste besöka i Stockholm. Denna mycket välbevarade stadsdel inkluderar många intressanta inslag, inklusive Petersenska huset, det gamla kungliga posthuset samt Bondeska palatset, för att nämna ett fåtal. För långväga besökare finns här även en uppsjö av olika butiker att botanisera i efter souvenirer och ursvenska produkter. Ett perfekt sätt att avrunda ditt besök i Stockholm!