Vi planerar en resa!

Vi är en liten grupp så vi ska försöka besöka de platser som alla vill se eller uppleva. London är den mest kända staden och med det allt som där hör till. Här ska finnas vacker arkitektur, museer, pubar, fotboll, Themsen och självklart deras mat. Sen är engelsmännens vänlighet och öppenhet något man läser om. Och vem blir inte nyfiken på detta? Så hur mycket kommer vi att hinna med under en vecka?

Vi planerar en resa!

Det vi vet är att London är den första anhalten. Här finns också de mesta sevärdheterna så grundtanken är att vi planerar enbart för London och blir det tid över, planerar vi på plats vilka övriga städer vi hinner och vill besöka. England är verkligen fullt med ställen att utforska och vi skulle säkerligen behöva flera månader för att hinna med allt. Förhoppningsvis kan vi göra fler sådana här resor i framtiden.

Varför väljer vi London först?

I London finns de riktigt stora sevärdheterna. På den listan hoppas vi hinna besöka följande: Big Ben som är världens mest kända klocktorn, Tower bridge, en klaffbro som också är ett av Londons mest kända landmärken. London Eye är ett annat känt landmärke som är ett 135 meter högt pariserhjul med fyra mils utsikt. Tower of London där du hittar både fängelsehålor och kronjuveler samt Buckingham Palace, som är drottningens officiella ”bostad”.

Vi planerar en resa!

Och förutom sevärdheterna kommer vi förmodligen att sysselsätta oss med att shoppa. Hela London ska tydligen vara fullt av butiker med varierande innehåll. Londons mest kända shoppinggata ska vara Oxford Street där alla kända klädkedjorna ligger. Harrods är ett av Europas största varuhus, och det sägs att man kan köpa vad som helst där, inkluderat hästar och elefanter. Alltså en perfekt butik för någon som letar efter udda julklappar eller födelsedagspresenter. Passar oss perfekt.

Nu förstår ni också varför vi måste planera in allt hemifrån. Med alla saker att se och göra kommer tiden förmodligen ändå inte att räcka till. Och då har vi ändå inte tagit upp de olika ölpubarna och Engelska ligans fotbollsmatcher som spelas varje vecka. En sak är säker, vi måste prova många olika nationalrätter, där Fish and Chips och olika köttpajer står på menyn. Om tiden tillåter får vi se vilka fler städer vi besöker.